新會員登記
搜索
樓主: hook282000

石頭開花!?

200公里你估揸車要揸幾耐?保守估計都要8個鐘。貴州D路全國出咗名難行,有道是“蜀道難,難於上青天”,但貴州比四川難行得多了,起碼四川系漢代中後期就已經變成天府之國...雲貴兩省到咗清朝雍正皇帝‘改土歸流’設立州縣派官員治理之後,先慢慢開化。

“天無三日晴,地無三分平”指的就是貴州。
真的要找地質學家看看點解會這樣?如果是真的話?
rr1628rr 發表於 11-5-2012 13:27
真的要找地質學家看看點解會這樣?如果是真的話?

咁要快啲行動喇!
rambo23 發表於 11-5-2012 12:22
200公里你估揸車要揸幾耐?保守估計都要8個鐘。貴州D路全國出咗名難行,有道是“蜀道難,難於上青天”, ...

如果行高速,兩三個鐘應該到,不過唔知有冇高速去嗰頭。
hook282000 發表於 11-5-2012 13:43
如果行高速,兩三個鐘應該到,不過唔知有冇高速去嗰頭。

貴州黔南出去到廣西冇高速,全程沙泥山路。PS:旁邊懸崖。。。。
rambo23 發表於 11-5-2012 14:57
貴州黔南出去到廣西冇高速,全程沙泥山路。PS:旁邊懸崖。。。。

OH............咁就起碼8小時以上.........
有趣 {:6_327:}
可以上埋 "千奇百趣" 都得呀

評分

查看全部評分

好似生嘢咁.....
hook282000 發表於 11-5-2012 22:46
OH............咁就起碼8小時以上.........

老實講,我唔打算行啊~~

上次去廣西陽朔行過一次,睇地圖好近。。。。。

驚心動魄10小時之後,我發誓再唔行此路。
rambo23 發表於 12-5-2012 09:11
老實講,我唔打算行啊~~

上次去廣西陽朔行過一次,睇地圖好近。。。。。

都係一種體驗嚟既