新會員登記
搜索
樓主: 劍桃太郎

[討論] 鋼殼與不鏽鋼殼??

一般自己帶,永遠都唔打算出的牌,做防水殼包銀啦,一勞永逸。當然,仲系覺得唔過癮可以包金!不過,造價最少2000左右了,好容易一下唔小心殼貴過牌。不過我的想法系牌的價值系我心目中的無價寶,非金錢可以衡量的。
頭像被屏蔽
rambo23 發表於 2-5-2012 08:54
一般自己帶,永遠都唔打算出的牌,做防水殼包銀啦,一勞永逸。當然,仲系覺得唔過癮可以包金!不過,造價 ...

殼貴過牌又好似唔知點咁
劍桃太郎 發表於 2-5-2012 19:58
殼貴過牌又好似唔知點咁

睇你覺得塊牌對你有幾重要咯。
頭像被屏蔽
rambo23 發表於 2-5-2012 21:01
睇你覺得塊牌對你有幾重要咯。

都岩ge.有時d野唔可以用錢比較
劍桃太郎 發表於 2-5-2012 21:27
都岩ge.有時d野唔可以用錢比較

舉個例,我有個FRIEND,10年前已經開始每年去泰國拜神還神了。
起因就系當年佢系泰國拜完神,請完牌翻來,有次響高架路上邊炒車,車凌空翻騰三周半落地,第一,冇飛落橋底,第二,佢人行出來,一D事都冇。
佢請既牌而家再睇翻,就系系旅遊路線上請的老闆牌。
但塊牌佢依舊帶左10年,換金殼。用條手指甘粗的金鏈掛住,因為塊牌救佢一命。
頭像被屏蔽
rambo23 發表於 2-5-2012 21:32
舉個例,我有個FRIEND,10年前已經開始每年去泰國拜神還神了。
起因就系當年佢系泰國拜完神,請完牌翻來 ...

我完全明白{:6_327:}