新會員登記
搜索
查看: 2483|回復: 15

[討論] 鋼殼與不鏽鋼殼??

頭像被屏蔽
我諗鋼殼係最多人用ge殼之一.我聽一位師兄講.
佢係泰國見到一種鋼殼同平時最普通果種有d分別.
但價錢同銀殼唔差太遠.貴就係(亞)面平果種係光面.
果種係咪不鏽鋼殼呢?有無師兄知多d同有相比黎睇下
100%純精鋼殼‧跟銀殼的價差不多‧背後多數是密底的‧不是平背‧是中間凸起的‧
頭像被屏蔽

師兄.我好想睇下咩樣.有無多唔唔同殼ge介紹呀?
劍桃太郎 發表於 1-5-2012 04:01
師兄.我好想睇下咩樣.有無多唔唔同殼ge介紹呀?

師兄‧我只是見過‧但我自己冇‧
我有,但殼裝左牌,牌放系屋企,冇辦法上圖。價錢差好遠的,最cheap的鋼殼,幾草就有了。
頭像被屏蔽
鋼殼成本貴 , 比銀殼實淨 .
十幾廿年也不變 , 只可惜較重身 .

頭像被屏蔽
tatboy 發表於 1-5-2012 05:03
師兄‧我只是見過‧但我自己冇‧

唔緊要.
頭像被屏蔽
rambo23 發表於 1-5-2012 09:34
我有,但殼裝左牌,牌放系屋企,冇辦法上圖。價錢差好遠的,最cheap的鋼殼,幾草就有了。 ...

如果有機會上傳到圖就好了.不鏽鋼殼比鋼殼大約貴幾多倍呀?
頭像被屏蔽
axe 發表於 1-5-2012 11:06
鋼殼成本貴 , 比銀殼實淨 .
十幾廿年也不變 , 只可惜較重身 .

如果唔係d咩野大意外.普通鋼殼都夠實淨.最大問題就係底面塊膠
劍桃太郎 發表於 1-5-2012 18:59
如果有機會上傳到圖就好了.不鏽鋼殼比鋼殼大約貴幾多倍呀?

唔系好記得,好似2-3倍吧。。。好難講的。好似做防水,有機玻璃價錢亦由平到貴都有,最好的系做水晶面的防水,好Q貴下。。。。