新會員登記
搜索
樓主: rambo23

地球腰帶上的綠寶石-貴州荔波

頭像被屏蔽
"師兄"經驗豐富 , 必上齊架橙啦 ,
最怕"師兄"唔願返唶 ~~

唔得! 我一家要搵個辦法去貴州
Hong96082006 發表於 1-5-2012 10:27
師兄..你唔好去呀..你咁靚仔我真係驚你走唔到
到時我地又損失好多好野(包括你)咁就唔好啦{:6_29 ...

你比我型好多啦 我唔靚仔的 唔好誤導版友啦
亞特蘭提斯 發表於 1-5-2012 11:59
你比我型好多啦 我唔靚仔的 唔好誤導版友啦

我絕冇誤導呀!{:6_338:}你去請埋我去我一定贊你贊到天上有地下無
一條龍 發表於 1-5-2012 10:18
有時間的話約在深圳食飯喝酒吹水啦!

OK。哈哈,。好啊,我最鍾意吃飯飲茶吹水聚會了。

評分

查看全部評分

axe 發表於 1-5-2012 11:17
"師兄"經驗豐富 , 必上齊架橙啦 ,
最怕"師兄"唔願返唶 ~~

清明假期翻左去拜山,老實講,真系有D唔想翻,一翻到大都市,塞車,人山人海,地鐵入去,逼都逼唔入,,,,好辛苦,關鍵系天氣。哩邊熱系熱,但唔會焗。而且早晚溫差好大。
亞特蘭提斯 發表於 1-5-2012 11:58
唔得! 我一家要搵個辦法去貴州

可以直飛貴陽,系貴陽搵‘神州租車’租翻部車,標誌206,大概108RMB一日,貴陽距離荔波280幾公里,200有高速,方向系黔南,指示牌寫:都勻、廣西、桂林,系都勻南落高速,轉獨山縣,獨山就系當年日本仔到獨山就唔敢再深入的地方了。然後獨山到荔波87公里山路,揸車要小心D。險過秋名山。。。推薦來的季節是5-11月,因為入冬,此處天氣類似廣東,濕凍,經常落雨,一落雨就好大霧,好危險的。

怕麻煩就系貴陽機場直接坐大巴,這裡的大巴很安全,出事率相當的低。

搜索攻略,可能會有人寫飛到廣西柳州過來會比較近。事實上系近,問題柳州到荔波的山路,那星,唔系人行的,全程泥山路,唔小心就XXXX。。。。貴陽到荔波的山路,系全貴州最好的山路了,畢竟系開發的旅遊區。所以,信我冇錯。我一個月反復走幾次,有時候飛機,有時候揸車翻廣州。。。

rambo23 發表於 1-5-2012 15:24
OK。哈哈,。好啊,我最鍾意吃飯飲茶吹水聚會了。

好啊,有時間就pm我啦!
一條龍 發表於 1-5-2012 16:28
好啊,有時間就pm我啦!

好啊好啊好啊!
rambo23 發表於 1-5-2012 09:25
C兄吃唔慣辣啊?還是跟團啊,冇去對地方吧,呢度既燒烤,牛肉邊爐,是、、烤魚,酸湯魚都好正噶~! ...

我係無辣不歡的,所以唔怕~
我以前係帶團去過既~