新會員登記
搜索
查看: 2492|回復: 13

好奇一問,各位有去過泰國的師兄們

純好奇一問,自己未去過泰國玩.

各位有去過泰國的師兄有無留意  多唔多   泰國人戴 佛牌 或者戴  配戴型古曼童 出街既呢 ?

不過古曼又好難睇得到,因為大家都可能收係褲袋同包包入面.

{:6_327:}
你行街十個梗有7~8有戴佛牌...
頭像被屏蔽
{:6_296:} 冇特別留意D泰仔 {:6_295:} 淨係留意D泰妹 {:6_338:}

不過我坐過架的士  好多好多佛牌  又有寫左符 {:6_327:}

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
嗰啲泰仔,泰妹戴佛牌就多,如果講到古曼
十個都吾知有無一個,在我認識的泰國人當中
包括泰國和香港的泰國人,無一個會帶古曼
而他們也不同意這,除了牌商外,[包括泰國和香港的牌高]
泰國人一般不像香港人上腦

評分

查看全部評分

多謝分享~~{:6_327:}
Hong96082006 發表於 29-4-2012 12:02
你行街十個梗有7~8有戴佛牌...

多謝分享{:6_330:}
原來如此
ZING 發表於 29-4-2012 12:22
冇特別留意D泰仔  淨係留意D泰妹

不過我坐過架的士  好多好多佛牌  又有寫 ...

泰妹{:6_332:}

不過諗起如果成功搭上左之後,
將來要養泰妹全家就乜野心情都無晒. (可能收埋個佬)
泰妹都係遠觀好......

ZING 發表於 29-4-2012 12:22
冇特別留意D泰仔  淨係留意D泰妹

不過我坐過架的士  好多好多佛牌  又有寫 ...

見到架的士掛滿牌, 有無影相呀? {:6_327:}
大自然 發表於 29-4-2012 13:06
嗰啲泰仔,泰妹戴佛牌就多,如果講到古曼
十個都吾知有無一個,在我認識的泰國人當中
包括泰國和香港的泰國人, ...

原來咁架{:6_303:}
佢地唔帶古曼, 咁多唔多在家去供奉呢? (供奉型)

佢地唔信古曼, 唔怪得之啦,
但係龍婆造古曼出黎,唔通係為在外國人供請? (香港,大陸,外地)
定還是都是為了本土泰國人呢?(或者不分地域)

好似係我地香港人先會咁熱衷....
頭像被屏蔽
kaonashi 發表於 29-4-2012 15:06
原來咁架
佢地唔帶古曼, 咁多唔多在家去供奉呢? (供奉型)

吾係吾帶,也不是不無供奉型古曼
不過吾會好像你們這樣神化,也不會你們玩到上腦
我曾聽過一個泰國人講,你地啲香港人,玩古曼已到達痴痴地