新會員登記
搜索
樓主: rambo23

[分享] LP SAKON25555坤平佛選料及製作過程.

火.. [複製鏈接]
小小牛 發表於 10-7-2017 11:33
其實好多好的招人緣, 招貴人的聖物, 吾多吾少都會有 mind affect 作用的, 但要 mind control 就另外一會 ...

理論上唔會、
因為法術,就算系武術啊,都講傳承、心術不正或者修為唔夠。師傅都唔會傳、
但因緣D嘢又好Q難講,傳左白衣都存在可能
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 10-7-2017 11:38
鬼掩眼, 真係有 e 招的

鬼通嗎????????
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 10-7-2017 14:00
理論上唔會、
因為法術,就算系武術啊,都講傳承、心術不正或者修為唔夠。師傅都唔會傳、
但因緣D嘢又好Q ...

究竟係個位師兄老作/抄襲, 定真有其事, 惟有等 Rambo兄你去 龍婆添博物館一探究竟了
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 10-7-2017 14:03
鬼通嗎????????

是, 鬼通的一種
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 11-7-2017 10:51
究竟係個位師兄老作/抄襲, 定真有其事, 惟有等 Rambo兄你去 龍婆添博物館一探究竟了
...

我補充一下,原因好多,心術不正、修為唔夠、或者師傅睇徒弟性格問題,都有可能就算大弟子都唔傳某一類絕學俾佢、
如果系真冇傳LPSAKON,按故事來講,龍普添應該系因為SAKON師傅的性格問題。。。
回復 贊好 反對

足足一個月,帶住派更也散散哋成日好累的感覺終於消失。琴日開始鬼打甘精神!真係訓左得4個鐘,日頭好似隨時可以打老虎甘~~~
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 11-7-2017 13:00
我補充一下,原因好多,心術不正、修為唔夠、或者師傅睇徒弟性格問題,都有可能就算大弟子都唔傳某一類絕 ...

如果 龍普添是比較保守的師父, 連徒弟紋身都吾 like, 咁會吾會傳一套能 MIND CONTROL 別人的法術給一位在家弟子呢, 我就好懷疑喇
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 11-7-2017 13:02
足足一個月,帶住派更也散散哋成日好累的感覺終於消失。琴日開始鬼打甘精神!真係訓左得4個鐘,日頭好似 ...

磨合期已過, 進入蜜月期
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 12-7-2017 14:18
如果 龍普添是比較保守的師父, 連徒弟紋身都吾 like, 咁會吾會傳一套能 MIND CONTROL 別人的法術給一位在 ...

我都表述好清晰啦,基本冇可能。但存在極少可能性,唔可以完全否定或者確定100%冇,留翻個1%或者0.01%咯
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 12-7-2017 14:20
磨合期已過, 進入蜜月期

希望永遠都系蜜月期啊~
回復 贊好 反對