新會員登記
搜索
查看: 77372|回復: 757

[分享] 滅魔刀 詳解

火... [複製鏈接]

香港地 人人都請滅魔刀
個個牌佬都賣滅魔刀
但試問有幾多人明白滅魔刀既原理?
唔識既搞到迷信到爆 識既又唔會講 因為其實唔係咩一回事
有D人撞邪 亂咁請滅魔刀 以為可以驅邪 結果問題仲大獲
今日就為大家解釋滅魔刀夠竟係咩既一回事
通常D人會問我 我請左把滅魔刀會唔會把祖先打死呀
我D古曼會唔會受到傷害呀
唉 根本原因就會牌佬吹大咗

滅魔刀其實係一種法器(帶法術的武器)
對一般人而且作用極為有限 因為普通人無修法 唔懂得如何使用滅魔刀
只要作一般擺放 用左"嚇鬼"

滅魔刀在開光後 在靈界朋友的眼睛 或有修法的法師會見到一定的光芒
而靈界朋友一般見到滅魔刀的光芒會不敢亂來 因為那怕滅魔刀的主人懂得使用滅魔刀而對他們做成傷害
因此靈界朋友通常見到滅魔刀的光芒後都會選擇自動離開
我地叫呢種做"嚇鬼"

但有人已經撞邪 或有冤親債主找到上門
滅魔刀跟本對他們起不了作用 而且會有反效果
我用一個例子去說明會比例容易去理解
有一個人未受過槍械訓練 但佢走去買左支槍放係屋頂
一般普通人知道佢屋企有槍都唔會入屋搞事
但有一個同你相識好久既仇家知道你雖然有槍 但原來槍械最基本既使用方法都唔識
佢當然會更加事無忌大入門搞你 同搞你屋企人啦
你地試念下 你無法眼 唔知目標在那 如何使用滅魔刀進行準確攻擊?
冤親搞緊你 你仲去請把唔識用既武器返去搞對抗 你唔死快D我跟你玩鞋
因此你撞邪後去牌店查詢解決方法 個牌佬建議你請把滅魔刀返屋企放
一係佢根本唔識
一係佢有心騙財
一係佢想害你
到你有搞唔掂就再返去 佢就介紹你做法事 又搶你一筆錢

屋企有滅魔刀既朋友 只要記得以下幾點就唔會有問題啦
1. 有刀套盡量唔好出套 聽到平時無既古怪聲或鬼節先出套
2. 即使出套唔好亂舞 因為你見法眼睇唔到靈界朋友 你亂舞可以會傷害到鬼靈 地主 地居天人 及其他地仙
3. 滅魔刀只可作震宅之用 平時唔好口多多 亂講不敬既說話 例如: 你搞我 我就用滅魔斬死你(我真係聽過有傻仔咁講 結果當然有好多朋友找佢挑戰一下啦)

記得好重要一點 請刀係在未發生事前請 發生事後不應請刀
來找你麻煩的朋友一定有原因
一係佢知道你有特殊技倆可以幫到佢 所以搵你幫忙
一係搵你還債
你用武力驅趕 只會弄巧反拙
正確方法可以有二
1. 利用所作之功德迥向給他 (報施 持戒 禪定 供僧 最為有效)
2. 去找法師求助 普遍香港人認識能制作佛牌的龍婆都可以幫到你 即使不能直接去泰國 本港四大佛寺都可嘗試尋求協助

滅魔刀當然有其他作用啦 不過唔想係度講太多 有緣出來飲茶同大家交流一下啦

評分

查看全部評分

飲茶
多謝大哥分享!!!
又好到野!!
正!!
再分享多D知識俾細佬 thx!
出來飲茶傾
多谢师兄分享
多謝師兄分享
謝謝指點
用左"嚇鬼" 呢句好
要飲茶先分享

當然啦 唔係比D帶牌一年就學人賣牌D新手牌佬知道 又唔識當專業GA啦