新會員登記
搜索
查看: 30546|回復: 38

以佛學角度解釋供陰

我最衰日子都沒有請陰牌助我,只係恭請正牌。現每早晚讀誦高王觀世音真經,經文中觀世音菩薩。南無佛。南無法。南無僧。佛國有緣。佛法相因。常樂我靜。有緣佛法。...................希望著持念的功德,迴向自己以清除業障
lian84 發表於 13-7-2014 01:55
高王觀世音真經十分靈驗…….喺好經好經….師兄念夠一千遍味?

我4月4日才修讀高王觀世音曾經及準提尊大白身法千座行和讚,早晚一次,未夠一千遍!
lian84 發表於 14-7-2014 20:49
努力哦~~~~~念滿一千篇 重罪皆消滅…...

師兄你已念滿了一千篇了,有何感覺?
lian84 發表於 16-7-2014 12:00
不過仲有嘢補充 高王經喺主要用在消業障同增運 不同於"心經"能夠防魔的

所以其實不停念高王經喺會好容易 ...

師兄放心,我念經一定有迴向自己!
lian84 發表於 16-7-2014 13:35
其實迴向於一切得福報會仲大…..

不過我聽過上師話如果業障好重嘅人可以迴向比自己先…. ...

我唔知自己業障重唔重,我係12年離婚,13年俾公司D人玩到抑鬱及焦慮症,咁算唔算重呀!而家係公司俾人孤立的一個!
lian84 發表於 16-7-2014 17:59
咁都唔算好好架喇 你是否密宗? 人緣唔好可以修敬愛法..

或者其實好多泰國佛牌都有人緣嘅效用wo ...

師兄我最初係帶天珠及念心經(一年有多),舊年12月尾開始供請佛牌,在討論區認識了一個師兄,佢話天珠不適合我帶,都叫我帶佛牌好d ,高王觀世音曾經就是他給我念及教係屋企點地藏滿願香(除障)

其實我人緣無問題,因為公司轉左高層,迫d舊人走,而家我部門走淨我及2個就退休的人,而家醫生開葯俾我適應份工!

我雖然離了婚,但我而家都有女友,所以唔關人緣事!

仲有我都跟過師兄去聽過法會,8月10日都約了我再去聽呀!
lian84 發表於 16-7-2014 19:35
照咁睇都唔喺好差姐 念吓經消吓業都好夠了 念得高王經多都有菩薩保佑架喇 好多嘢打後都有安排的了 唔駛驚
...

師兄佛牌我都有10幾個,我專心都可以掌心感應到佛牌d氣,但到底邊個適合我都未揾到呀!