Unite 香港佛牌討論區

標題: 【純分享】LP SAKON 2555年 限量1999坤平佛(回覆才是重點) [打印本頁]

作者: rambo23    時間: 5-5-2012 09:56
標題: 【純分享】LP SAKON 2555年 限量1999坤平佛(回覆才是重點)
dadasda.jpg sdasd.jpg

補充內容 (5-5-2012 10:12):
資料參考:http://www.unitehk.com/thread-10038-1-1.html
作者: Gururinpoche    時間: 5-5-2012 10:04
多謝師兄分享
作者: 大嬴家    時間: 5-5-2012 10:48
呢尊坤平材料好豐富,好正呀{:6_327:}{:6_327:}
作者: 大嬴家    時間: 5-5-2012 10:52
跟住發生咩事咁誇張{:6_304:}好想八掛下{:6_296:}{:6_296:}
作者: rambo23    時間: 5-5-2012 11:09
大嬴家 發表於 5-5-2012 10:52
跟住發生咩事咁誇張好想八掛下

好長哦,請各位閱后要加分啊,唔系我懶得打字。。。。。。。。以下文字,信唔信由各位看官自行判斷,我自保證我所講屬實。。。非炒作非有其他目的!

此道兄修道有5年時間。我系玄學方面,非常信任佢。當然,信任來自積累,冰凍三尺非一日之寒。。。

首先,佢八字,搵高人計過,因為佢由細就好容易睇到唔乾淨既嘢。。。開始好驚,見得多就見怪不怪了。。。。其次,佢經常發夢,會預感到一D身邊的人和事,非常準確,其中,夢過朋友撞車,醒來打電話提醒朋友唔好開車,點知朋友答:剛剛撞車。。。夢到表妹鋪頭吊燈跌地下,表妹成面系血。。打電話俾表妹,叫表妹今日唔好開檔,佢表妹亦都信佢,冇開檔,第二日翻到檔口。。。。。個吊燈跌左落黎。。。。砸爛曬D嘢。。。。

佢遇到佢入道的師傅,亦都好神奇,幾年前的某日,佢系一間道觀燒香,發現佢師傅望住佢。。。佢問佢師傅望乜。。。。佢師傅叫左佢入房,叫佢自己望住一塊銅鏡。。。佢發現佢塊面,全部系陰氣。。。。跟住跟住。。。。後來就拜入佢師傅門下。。。佢師傅我都見過。。(照片)絕對系一位有極高修行的出家人。。。而且因為名氣好大,周圍慕名去搵佢師傅的人太多,最後佢師傅決定去一座深山老林入邊修行,順便系深山入邊起一間新的道觀。。。起新廟新觀呢家嘢,大家都明白唔容易啦。。。。。

以上文字,我想表達就系,佢師傅的系高人,佢系呢方面亦都有料。。。。。

打字好累,稍作休息,預知後事如何,請聽下回分解。。。俾D銀兩啦,哈哈!

作者: MaxTsang    時間: 5-5-2012 11:36
SEESEE
作者: 大嬴家    時間: 5-5-2012 11:40
rambo23 發表於 5-5-2012 11:09
好長哦,請各位閱后要加分啊,唔系我懶得打字。。。。。。。。以下文字,信唔信由各位看官自行判斷,我自 ...

咁你個朋友都算係第六感好強果種人{:6_296:},慢慢來{:6_326:}願聞其詳{:6_331:}
作者: 大自然    時間: 5-5-2012 11:55
作者: kenlin22    時間: 5-5-2012 15:09
多謝師兄分享

作者: johnwong2011    時間: 5-5-2012 16:11
有經驗分享了
作者: timtim    時間: 5-5-2012 16:14
多謝分享!
作者: rambo23    時間: 5-5-2012 16:46
大嬴家 發表於 5-5-2012 11:40
咁你個朋友都算係第六感好強果種人,慢慢來願聞其詳

前文再續,書接上一回。請大家睇完順手加分,因為打字真系好無聊的事。

此道兄師傅真系一位修行極高的道長,在某省會城市,遠近聞名,直至道長覺得慕名而來的人太多,影響修行,虛耗世俗之名,而搬去深山,用木頭簡易搭建一個小道觀,同埋希望有生之年,把此新觀越建越大。。。。(歷時已經三年,此觀已經初見規模,作為一個長者來講,的確唔系易事,可喜可賀)

道長給了很多自己親用的法器給我的道兄,另道兄也回廣州做了很多事情,這裡一一掠過不表,反正在我們一幫帶佛牌的朋友圈子中,道兄的水平,大家是確定一定以及肯定的。

事情發生在三月,某晚,大家一幫人在某師兄家聚會,師兄藏牌已有很長時間,所以屋企佛堂較大。這晚朋友帶了一個朋友來,說有塊陰牌,拿來給大家看看,不知道怎麼處理。這個帶陰牌的人簡稱B吧。道兄在他們出電梯口時已經感覺一股很強的陰氣到了,隨之門鈴便響了。。。B來到以後,人非常招積,口臭。掏出他的一塊坤平將軍,說是檳城鬼王做的,請的時候說如何如何之強,結果回來,不但不順,生意還虧了幾百萬,快破產了,問我們應該怎麼處理此牌。因為我當時不在現場,據現場的人講,你都快被塊陰牌搞到你破產了,好心你唔好甘Q串啦~例如;“你地有咩好野,可以幫我搞掂,摞出來,多多錢我都唔在乎。”“X佢滷味,請之前又話如何如何之勁,搞到我而家甘慘,XXX(製牌者名)正一X街來的。”仲有話成日爆粗X牌入邊個靈唔幫自己,等等。另一個師兄聽到就講左一句:“你甘爛口,正宗神憎鬼厭,邊個會幫你?”跟住個B就爆粗X曬全場人,丟下佢塊牌就走左。。。。。。。

現場既人全部都目瞪口呆。。。。看著他留下的牌,不知所措。。。。

作者: Zen    時間: 5-5-2012 16:52
願聞其詳
作者: 大嬴家    時間: 5-5-2012 17:02
rambo23 發表於 5-5-2012 16:46
前文再續,書接上一回。請大家睇完順手加分,因為打字真系好無聊的事。

此道兄師傅真系一位修行極高的道 ...

成曰都話唔係帶咗彿牌就變神仙{:6_329:}要咩有咩{:6_322:}
作者: 一條龍    時間: 5-5-2012 21:01
多謝師兄分享{:6_327:}
作者: voka    時間: 5-5-2012 21:19
謝謝分享
作者: kennethchia    時間: 6-5-2012 02:04
谢谢分享
作者: wahtung    時間: 6-5-2012 04:45
多謝師兄分享
作者: GMT    時間: 28-5-2012 22:57
Thx for share!
作者: 達摩大師    時間: 28-5-2012 23:30
作者: SAM888888    時間: 28-5-2012 23:58
rambo23 發表於 5-5-2012 16:46

此道兄師傅真系一位修行極高的道 ...

檳城鬼王=花面貓鬼王!;P
rambo23,快d呀!重有冇?大家等緊呀!:lol

作者: gracegem    時間: 29-5-2012 00:07
睇吓發生咩事...{:7_365:}
作者: 亞特蘭提斯    時間: 29-5-2012 00:15
強帖留名{:7_365:}
作者: rambo23    時間: 29-5-2012 10:38
SAM888888 發表於 28-5-2012 23:58
檳城鬼王=花面貓鬼王!
rambo23,快d呀!重有冇?大家等緊呀!

前文再續,書接上一回。

話說那個爛口招積B丟下檳城鬼王的陰牌坤平將軍后,當場的所有人都不知所措,不知道怎麼去處理這牌。

大家開始留意細心去睇下塊牌,擊鼓傳花甘一個接著一個睇。當傳到一個女仔手中時候,佢突然大叫“啊”一聲。。。面色蒼白。。。旁邊修道練法的道兄講,“閉!”牌入邊的靈,出咗來上左女仔身TIM!跟住一個箭步沖過去,用手點左個女仔手臂幾個位置。。。個女仔話舒服左好多。。。接落黎。。。道兄開朱砂,點系女仔手臂上,畫左一個七星圖案(符?法印?)跟住唔知再點樣,運氣,幫個女仔逼左好耐。。。。直至道兄面都青曬先停,同個女仔話:“我盡力了,只可以控制住,聽日,我電話問一問我師傅點處理。。。。

當晚,我不在現場,、。但聽聞有差唔多10人系事發現場,睇住全過程發生。原來呢個女仔,對陰嘢感應特別強,由細細個開始成日睇到D唔乾淨既嘢。但信道家并唔系佛教信徒,亦都跟過道家師傅。

第日,道兄長途問左師傅解決方案。道兄的師傅話,你系廣東附近搵一個修法亦都練氣的人,睇下是否可以將個大靈逼出來,同時我而家快遞幾道符過去俾你,你俾個女仔,每日將符燒左沖水飲落去,一共7張,如果符飲曬都搵唔到人解決,即刻飛過來我呢度,切記!唔講得笑。。。

結果,道兄最後帶住個女仔,去左外省,搵到佢既師傅,解決左。將靈逼左出來。亦都將成件事情發生到解決,影左相。的確當時成只手臂黑曬,跟住師傅解決后系青色。師傅亦都俾左好多張符,話飲曬,只手應該會正常翻了。女仔話又大靈入左手臂,成只手臂一直痛到郁唔到。。。直至師傅搞掂,先好翻好多,但好似跌親甘,一直隱隱痛。。。同時師傅在女仔手臂上打左個無形的封印。防止意外再次發生。。。。

跟住的事情,系我翻廣州之後。。。道兄感覺到此牌力量氣場甚強。再次吃飯的時候,個女仔亦都揸過塊牌,話上次受傷逐漸在恢復的手,一揸住此牌,有一股好柔好緩和的氣,不停系手掌開始向上行。。。直至系師傅幫佢封印的位置消失,好舒服。

跟住最後那個爛口招積仔的陰牌,師兄都系通過介紹佢來的朋友俾翻佢。因為一個甘既人,將件事搞到甘大,大家都吸取左教訓。有時D嘢,真系唔可以亂來。

以上發生的事,除咗我摞呢塊牌之後發生的屬於我親身經歷,另外發生既事都系通過當時在場的其他人,道兄,個當事人轉述的。件事系真實既,信不信由得看官你了。

我寫甘長文字,唔系為左編個古仔來出牌。我系unite一段時間了,我坦誠同大家講,我只系一個愛好者收藏者。到而家都冇打算過出牌。此牌就系SAKON師傅2555年,限量1999塊的金面紅肉坤平佛,有興趣的朋友,你自己通過其他途徑去搵呢塊牌吧,據我所知,唔算難搵。只要有緣,我相信你一定搵得到,此牌我只有一塊,君子不奪人所愛。我要自己留住。請見諒!

作者: rambo23    時間: 29-5-2012 10:38
亞特蘭提斯 發表於 29-5-2012 00:15
強帖留名

師兄,已經更新。{:6_321:}
作者: paul9800    時間: 29-5-2012 11:37
辛苦晒  多謝分享
作者: hydeng    時間: 29-5-2012 12:02
Good ar
作者: SAM888888    時間: 29-5-2012 12:56
rambo23 發表於 29-5-2012 10:38
前文再續,書接上一回。

話說那個爛口招積B丟下檳城鬼王的陰牌坤平將軍后,當場的所有人都不知所措,不 ...

rambo23!多謝你無私分享

作者: SAM888888    時間: 29-5-2012 13:07
rambo23 發表於 29-5-2012 10:38
師兄,已經更新。

謝謝!呢个故事話俾大家知,陰牌祸害有幾大!rambo23無私分享,文中概老師傅,更系誅除邪魔妖孽為己任!真功德無量!

作者: kei225    時間: 29-5-2012 14:10
多謝rambo23無私嘅分享
作者: rambo23    時間: 29-5-2012 15:24
SAM888888 發表於 29-5-2012 13:07
謝謝!呢个故事話俾大家知,陰牌祸害有幾大!rambo23無私分享,文中概老師傅,更系誅除邪魔妖孽為己任!真 ...

感激甘多位師兄,耐心睇完我趴字。在此就唔一一多謝了。

作者: ericfrancais    時間: 29-5-2012 15:56
作者: gracegem    時間: 29-5-2012 17:37
師兄, 我信你吖, 感謝&支持分享真人真事~{:7_359:}
作者: rambo23    時間: 29-5-2012 17:52
gracegem 發表於 29-5-2012 17:37
師兄, 我信你吖, 感謝&支持分享真人真事~

{:6_313:}{:6_313:}{:6_313:}
作者: 小小球迷    時間: 29-5-2012 18:15
大大力支持樓主無私分享{:7_352:}
作者: 占米……楠    時間: 29-5-2012 19:41
多謝分享
作者: hauntedlam    時間: 29-5-2012 21:45
thanks for sharing

作者: Arryung    時間: 30-5-2012 03:11
thank for sharing
作者: 花鳥    時間: 30-5-2012 07:34
see see see
作者: 亞特蘭提斯    時間: 30-5-2012 12:50
正呀 好緊張{:7_365:}
作者: rambo23    時間: 30-5-2012 12:59
亞特蘭提斯 發表於 30-5-2012 12:50
正呀 好緊張

{:6_324:}緊張咩啊?
作者: bless    時間: 30-5-2012 15:16
正啊
作者: redline    時間: 30-5-2012 20:01

多謝師兄分享
作者: dec    時間: 30-5-2012 21:01
just want to see see
作者: hunterxpac    時間: 1-6-2012 18:54
thanks{:6_330:}
作者: 六合八發    時間: 1-6-2012 20:07
點呀師兄{:6_338:}
作者: 六合八發    時間: 1-6-2012 20:34
我有塊 LP sakon2554一模一樣既坤平 , 唔知有冇咁大感應呢 {:6_339:}
作者: matherwai    時間: 2-6-2012 06:41
多謝分享{:6_330:}
作者: 金甌永固    時間: 2-6-2012 13:19
{:7_345:}{:7_345:}看看
作者: karl2012    時間: 4-6-2012 15:37
多謝師兄分享

作者: Bigapple    時間: 5-6-2012 05:31
Thx for sharing
作者: Tom    時間: 5-6-2012 13:19
支持分享﹗謝謝
作者: tony1984    時間: 6-6-2012 13:53
thank for sharing
作者: 棒棒糖    時間: 6-6-2012 22:03
thank是 for sharing
作者: tkmwong    時間: 13-6-2012 01:17
Let's Seeeeeeeeee
作者: kcho    時間: 13-6-2012 02:29
let me see, pls
作者: chungkimfung    時間: 16-6-2012 15:25
龍婆沙礦?
作者: 乘風    時間: 20-6-2012 16:33
LET ME SEE SEE PLS
作者: kevinykm    時間: 22-6-2012 07:55
Thank you  for sharing !!!!!
作者: pink    時間: 30-6-2012 15:35
多謝高高分享,可惜我加唔到分,哈哈!道兄難道是2B青年鐵甲???

高高多D分享這種經歷啊!!!!
作者: 田雞....    時間: 30-6-2012 20:38
明顯要睇下啦
作者: gary1978    時間: 1-7-2012 22:29

作者: rubywan    時間: 1-7-2012 23:03
good.........
作者: 小明2002    時間: 2-7-2012 15:09
ccccccccccc
作者: 佛業雙身    時間: 4-7-2012 02:53
見正奇蹟的時刻~感謝分享{:6_306:}
作者: 塔矢達人    時間: 4-7-2012 03:53
{:6_326:}多謝分享
作者: rambo23    時間: 4-7-2012 12:07
pink 發表於 30-6-2012 15:35
多謝高高分享,可惜我加唔到分,哈哈!道兄難道是2B青年鐵甲???

高高多D分享這種經 ...

一個系鐵甲,一個系我哋叫佢道姑的cindy...
作者: rambo23    時間: 4-7-2012 12:08
六合八發 發表於 1-6-2012 20:34
我有塊 LP sakon2554一模一樣既坤平 , 唔知有冇咁大感應呢

師兄,我深信sakon師傅的功力,相信你塊牌都一樣好勁!
作者: jimcy    時間: 4-7-2012 23:36
{:6_327:}感謝分享
作者: devynching    時間: 5-7-2012 21:52
多謝師兄分享
作者: kirin619    時間: 6-7-2012 21:27
rambo師兄,唔好意思,我睇完你編文章,好多謝你既分享,但睇唔明這編文章同你帶緊塊LP SAKON 2555年 限量1999坤平佛有什麼關糸?
作者: creamsodajj    時間: 7-7-2012 00:03
Seeeeeee Seeeeeeeeee

作者: jimcy    時間: 7-7-2012 03:08

謝謝分享
{:6_327:}
作者: jiushiwolei    時間: 19-7-2012 18:05
see see
作者: m4rk    時間: 21-7-2012 00:16
真的漂亮,應該效力也不錯~~~
作者: kobesiu8    時間: 21-7-2012 06:38
see see study thx!~
作者: nikki1122    時間: 21-7-2012 21:45
我要看~~
作者: timtim123    時間: 22-7-2012 13:05
作者: timtim123    時間: 22-7-2012 13:14
作者: fixyou    時間: 22-7-2012 19:22

有經驗分享了
作者: claw爪    時間: 23-7-2012 09:10
多謝師兄分享
作者: 天空依然晴朗    時間: 25-7-2012 19:16
顶起来
111!!!!!!!!
作者: 芒果的未來    時間: 25-7-2012 21:32
Thx for sharing!
作者: 双面崇迪    時間: 26-7-2012 17:52
学下嘢先
作者: Jeeka    時間: 29-7-2012 01:35
Seesee{:6_330:}
作者: 艾姆    時間: 1-8-2012 00:04
感谢分享
作者: bwwai228    時間: 3-8-2012 21:32

好牌,谢谢师兄分享
作者: bwwai228    時間: 4-8-2012 21:37

師兄: 聽講話龍波沙礦 2555 碰派古曼大模坤平是有用上碰派古曼粉
作者: kimkim    時間: 6-8-2012 17:28
最愛睇報告
作者: jesus0930    時間: 7-8-2012 16:46
喜欢~!!!!
作者: qscaxz    時間: 8-8-2012 04:59
多謝師兄分享
作者: kevinpro    時間: 8-8-2012 12:22
多謝分享
作者: bwwai228    時間: 9-8-2012 00:13
勁呀~
作者: 小鬼    時間: 9-8-2012 01:42
多謝師兄分享
作者: 笑哈哈    時間: 9-8-2012 01:58
限量1999坤平佛...see See
作者: teco    時間: 9-8-2012 02:15
ccccccccccccccccccccccccc
作者: Kitkit825    時間: 11-8-2012 00:16
seesee先~~~
作者: wan1121    時間: 11-8-2012 20:20
good thx
作者: Jan    時間: 13-8-2012 22:32
{:6_330:}{:6_330:}{:6_330:}
作者: xyz    時間: 15-8-2012 19:24

歡迎光臨 Unite 香港佛牌討論區 (http://www.unitehk.com/) Powered by Discuz! X3.5